Worstspiesen met ui & tomatensalsa

Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 1 middelgrote rode ui
  • 6 Catalaanse braadworstjes
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el olijfolie
  • zout

Tomatensalsa

  • 100 g cherrytomaten in kwarten
  • 5 g peterselieblaadjes fijngesneden
  • 4 el ketchup
  • citroenschifjes ter garnering
  • 1/2 tI gemalen komijn
  • 1 jalapeñopeper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 tl rodewijnazijn
  • zout en peper

Instructions
 

  • Temperatuur 200 °C/14 minuten
  • Voor dit recept gebruik je het spiesjes-accessoire en het bijbehorende rekje van de airfryer. Heb je die niet, gebruik dan gewone metalen spiesen die in de airfryer passen. Of gebruik houten exemplaren die je van tevoren even in koud water laat weken.
  • Halveer de ui, pel deze en snijd hem in 8 partjes.
  • Wikkel om elk worstje een plakje ontbijtspek. Prik vervolgens parallel aan elkaar twee spiesen door de omwikkelde worst heen. Riig aan elke spies een partje ui. Herhaal en eindig met het derde worstje. Maak zo twee dubbele spiesen.
  • Leg de spiesjes op het rekje. Meng de oregano met de olijfolie en kwast de worstjes en de ui met de helft hiervan in. Strooi wat zout op de ui.
  • Bak de spiesen 6 minuten in de airfryer op 180 C. Keer ze daarna om, kwast opnieuw in met de oregano-olie en bak nog 8 minuten
  • Maak intussen de tomatensalsa door alle ingrediënten in een kom te mengen. Proef en breng op smaak met zout.
  • Serveer de hete spiesen met de tomatensalsa.

Notes

Airfryer
Dit recept komt uit het boek Airfryer, Bas Robben