Boerengroentesoep met droge worst

Bereiding 30 minuten
Slowcooker 3 uur
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 g soepvlees rund
  • 3 el olijfolie
  • 300 g wortels geschild en in stukjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 preien in halve ringen (het donkerste deel niet)
  • 30 g selderij grofgesneden
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 1 droge worst in plakjes
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 2 l water
  • 2 tl zout
  • zwarte peper versgemalen
  • bosje bladpeterselie fijngehakt

Instructions
 

  • Slowcooker 7 uur laag of 3 uur hoog.
  • Bak in een kleine anti-aanbakpan het soepvlees met de olijfolie op hoog vuur bruin in 3 tot 4 minuten. Doe het vlees daarna in de slowcooker.
  • Voeg de overige ingrediënten, behalve de gehakte bladpeterselie, toe aan de slowcooker. Voeg veel gemalen zwarte peper toe.
  • Stel de slowcooker in: 7 uur op laag of 3 uur op hoog. Proef daarna de soep en voeg eventueel nog extra zout toe.
  • Serveer de soep met fijngehakte bladpeterselie.

Notes

Slowcooker
Dit is een recept uit het boek Slowcooker, Bas Robben