Ingredients
- 300 g soepvlees rund
- 3 el olijfolie
- 300 g wortels geschild en in stukjes
- 2 uien gesnipperd
- 2 preien in halve ringen (het donkerste deel niet)
- 30 g selderij grofgesneden
- 4 tenen knoflook in plakjes
- 1 droge worst in plakjes
- 1 el kerriepoeder
- ½ tl gemalen kruidnagel
- 2 l water
- 2 tl zout
- zwarte peper versgemalen
- bosje bladpeterselie fijngehakt
Instructions
- Slowcooker 7 uur laag of 3 uur hoog.
- Bak in een kleine anti-aanbakpan het soepvlees met de olijfolie op hoog vuur bruin in 3 tot 4 minuten. Doe het vlees daarna in de slowcooker.
- Voeg de overige ingrediënten, behalve de gehakte bladpeterselie, toe aan de slowcooker. Voeg veel gemalen zwarte peper toe.
- Stel de slowcooker in: 7 uur op laag of 3 uur op hoog. Proef daarna de soep en voeg eventueel nog extra zout toe.
- Serveer de soep met fijngehakte bladpeterselie.
Notes
