Pittige pompoensoep met macadamia-dukkah

Bereiding 35 minuten
Gang Lunch
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1,2 kg pompoen geschild, zonder pitten, in grote parten
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • ¼ tl chilivlokken + extra om mee te bestrooien
  • ¼ tl gerookte-paprikapoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 bolletje knoflook teentjes losgehaald, ongepeld
  • 2 uien fijngesneden
  • l kippenbouillon
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • labne of yoghurt voor erbij
  • 3 el krenten
  • groene kruiden naar wens

Dukkah mix

  • 2 el geroosterde macadamia’s gehakt
  • 2 tl tijmblad
  • 1 tl geroosterde venkelzaadjes gecrushed
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • 1 tl geroosterde komijnzaadjes gecrushed

Notes

Bron: Delicious