Ingrediënten
- ½ rode peper
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui in ringen
- 50 g spekreepjes in kleine stukjes
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 500 g tomaten in partjes
- 1 glas droge witte wijn
- 1 kg mosselen
- 2 takjes rozemarijn
- extra vergine olijfolie
- brood voor erbij
Bereiding
- Snijd de rode peper in halve ringetjes. Verhit in een mossel of braadpan de olijfolie. Bak de ui met de peper, de spek en de knoflook 2 min zachtjes.
- Leg de partjes tomaat in de pan en schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de tomaat en leg er de takjes rozemarijn tussen.
- Stoom de mosselen met de deksel op de pan in 6 tot 8 min gaar. Schep de mosselen met de groenten en het mossel-tomatenvocht in een schaal. Sprenkel er royaal olijfolie over.
- Lekker met brood om door het mossel-tomatenvocht te halen.
Opmerkingen
Bron: Delicious