Bereiding 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ½ rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui in ringen
  • 50 g spekreepjes in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 500 g tomaten in partjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 kg mosselen
  • 2 takjes rozemarijn
  • extra vergine olijfolie
  • brood voor erbij

Bereiding
 

  • Snijd de rode peper in halve ringetjes. Verhit in een mossel of braadpan de olijfolie. Bak de ui met de peper, de spek en de knoflook 2 min zachtjes.
  • Leg de partjes tomaat in de pan en schenk de wijn erbij. Leg de mosselen op de tomaat en leg er de takjes rozemarijn tussen.
  • Stoom de mosselen met de deksel op de pan in 6 tot 8 min gaar. Schep de mosselen met de groenten en het mossel-tomatenvocht in een schaal. Sprenkel er royaal olijfolie over.
  • Lekker met brood om door het mossel-tomatenvocht te halen.

Opmerkingen

Bron: Delicious