Als je een voorzichtige en rustige kok bent, kun je die eerste stap overslaan en direct zacht gaan bakken.
Ingredients
- 6 braadworsten*
- 0,66 liter bier**
- 3 witte uien schoon en in halve ringen
- 4 el boter
- 3 paprika’s in verschillende kleuren, in blokjes
- 2 el grove mosterd naar smaak
- zout en peper
Instructions
- Breng de braadworsten in het bier tegen de kook aan en laat 15 minuten wellen (niet laten koken, dan scheurt het vel).
- Fruit in een andere pan de uien aan in boter en laat onder regelmatig roeren op zacht vuur karamelliseren tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de paprika toe aan de uien en bak rondom aan tot ze zacht zijn.
- Voeg de braadworsten toe en bak rondom tot de worsten een bruin randje krijgen.
- Giet 250 ml kookvocht (bier dus) bij de worsten en roer er de mosterd doorheen.
- Breng de boel weer tegen de kook aan en zorg door te roeren dat de mosterd de braadjus met het bier bindt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- * Maak een keuze; runderbraadworsten kunnen wat droger worden, varkensworsten hebben dat niet maar zijn juist weer wat vet (ik ga voor de laatste).
- ** Ook het bier is een keuze. Alle bier is lekker, alles heeft alleen een andere, vaak eigen, smaak.
Notes
