Biefstuk met pikante saus

Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • ½ ui gesnipperd
  • 1 plak ontbijtspek à 25 g in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g boter
  • 3 el bloem
  • ½ vleesbouillontablet
  • 2 el madeira
  • 4 el geschaafde amandelen
  • 8 biefstukjes à 50 g of 4 grote
  • versgemalen peper
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • zout
  • creme fraiche

Instructions
 

  • In steelpan 1½ el boter verhitten en ui, spek en knoflook 4 min zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende 2½ dl water toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Bouillontablet toevoegen. Met deksel op pan 5 min laten koken. Boven andere pan door zeef wrijven. Madeira erdoor roeren. Amandelen in droge pan lichtbruin roosteren.
  • Biefstukjes inwrijven met peper en kruidnagelpoeder. Rest van de boter verhitten en biefstukjes in 4 min bruin en rosé bakken. Halverwege keren. Zout erover strooien. Intusssen saus aan de kook brengen. Creme fraiche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Biefstukjes op schaal leggen, saus erover scheppen en garneren met amandelschaafsel of wat tijmblaadjes.