Kip met appel en room

Bereiding 45 minuten
Oventijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 schaaltje kastanjechampignons 250 g
  • 1 zure appel bijv. goudreinet
  • 1 prei in ringen
  • 4 tenen knoflook in plakjes
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 kipdrumsticks
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • 2 eetlepels selderij fijngesneden

Instructions
 

  • Zet de römertopf in een bak water zodat hij helemaal onder staat en laat hem ca. 30 minuten staan.
  • Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd de bruine onderkantjes van de stelen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in plakken.
  • Haal de römertopf uit het water, maar droog hem niet af. Schep de helft van de champignons, de appel, de prei en de knoflook in de römertopf. Leg er de tijm en laurier op. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout en doe ze in de römertopf. Verdeel de rest van de champignons, de appel, de prei en de knoflook erover.
  • Schenk de slagroom over de kip en de groenten in de römertopf, doe de deksel erop en zet de römertopf in de oven. Zet nu pas de oven aan en verwarm deze tot 180 °C. Laat de römertopf 1½ uur in de oven staan.
  • Neem uit de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met de selderij. Serveer met aardappelpuree en een groene salade.

Notes

Recept: Allerhande