Ingrediënten
- 1 kg diepvriesbosvruchten ontdooid
- 85 g stemgember in kleine stukjes
- 2 tl vanille-extract
- 55 g fijne kristalsuiker
- 30 ml crème de cassis
- 175 g bloem
- 7 g bakpoeder
- 1 el gemberpoeder
- 100 g boter in blokjes
- 200 ml houdbare slagroom
- 35 g amandelschaafsel geroosterd, om mee te bestrooien
- butterscotch- of gemberijs voor erbij
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Schep de bosvruchten in de ovenschaal en schep ze om met de stemgember, vanille, 20 g van de suiker, de crème de cassis en 220 ml kokendheet water.
- Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, voeg het bakpoeder, het gemberpoeder, de boterblokjes en resterende 35 g suiker toe en pulse tot een fijn en kruimelig mengsel. Mix de slagroom erdoor zodat je een dik schepbaar beslag krijgt. Schep volle lepels van het beslag in dotten over het bosvruchtenmengsel in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal op een bakplaat en bak de cobbler 30 tot 35 min. tot het beslag gaar en goudbruin is.
- Zet de cobbler meteen op tafel, bestrooi met het amandelschaafsel en serveer met ijs.
- TIP Liever geen alcohol? Gebruik wat limonadesiroop van zwarte bessen in plaats van de crème de cassis of laat weg
Opmerkingen
p.p. ± 456 kcal / 5 g eiwit / 25 g vet / 46 g kh
Bron: Deliciousmagazine