Ingredients
- 600 g limabonen blik of pot, uitgelekt
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 200 g cherrytomaten in kwarten
- 1 stengel bleekselderij fijngehakt
- 1 komkommer zaadlijsten verwijderd, vruchtvlees in kleine blokjes
- 3 ingelegde chilipepers fijngehakt
- 10 g peterselie grof gehakt
- 10 g bieslook fijngehakt
- zout en peper
- 1 el harissa
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 bio-citroen rasp en sap
- ½ tl honing
Instructions
- Meng de bonen en alle groenten in een grote kom. Bestrooi met de kruiden en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de harissa, de olie, het citroenrasp en -sap, de honing, zout en peper door elkaar. Schenk over de salade en meng goed met elkaar. In de koelkast blijft de salade vier dagen goed.
- Lekker met wat knapperig desembrood.
Notes
Per portie (6): ca. 147 kcal 6 g eiwit · 7 g vet · 13 g koolhydraten
Bron: Foodies