Borrelhapjeskrans

Het idee is eigenlijk heel simpel: je legt op een grote schaal of plank allerlei verschillende Italiaanse kaassoorten en vleeswaren mooi neer in de vorm van een kerstkrans. Voel je helemaal vrij in wat je kiest en zie onderstaande ingrediëntenlijst gewoon als een suggestie. Door extra versiering zoals heerlijk geurende rozemarijn en fruit zoals druiven en vijgen maak je de perfecte 8-12 borrelplank die er ook nog eens heel kerstachtig uitziet!
Bereiding 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingredients
  

  • 150 g fontinakaas
  • 150 g pecorino
  • 150 g taleggio
  • 100 g dungesneden salami
  • 100 g dungesneden coppa di parma
  • 100 g San Daniele-ham
  • 100 g pitloze druiven
  • 50 g gerookte amandelen
  • 2 verse vijgen
  • enkele takjes rozemarijn

Instructions
 

  • Zoek een mooie platte schaal of plank uit om de krans op te maken. Zet een rond bord op de schaal waar je de ingrediënten voor de borrelkrans omheen kunt leggen zodat die mooi rond blijft. Snijd de kaassoorten in kleine eenhapsblokjes. Leg eerst wat takjes rozemarijn rondom en groepeer hierop de kaas en vleeswaren. Versier de krans speels met druiven, noten en partjes vijg.

Notes

Het hele jaar feest, Rudoph van Veen
Dit recept komt uit het boek Het hele jaar feest, Rudoph van Veen