Bladerdeeghapjes met brie & cranberry

Bladerdeeghapjes mogen wat mij betreft zeker niet ontbreken in dit boek. Het contrast tussen de zachte brie, het zoete van de cranberry en dan het knapperige van gebakken bladerdeeg zorgt ervoor dat je dit hapje gewoon zó, in één keer in je mond wil stoppen. Ik zou dat ook gewoon lekker doen!
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 20 stuks

Ingredients
  

  • 1 rol vers roomboterbladerdeeg
  • ½ kuipje smeerbare brie à 125 g
  • 50 g gedroogde cranberry’s grof gesneden
  • 30 g pecannoten grof gehakt
  • ½ tl chilivlokken

Instructions
 

  • Rol het bladerdeeg uit en leg dit op je aanrecht. Smeer in met de smeerbare brie. Verdeel daarover de cranberry’s, pecannoten en chilivlokken. Rol het deeg op en snijd er plakjes van.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de hapjes zit. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak je hapjes 15-18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen en serveer.

Notes

Altijd Borreltijd, Susan Aretz
Dit recept komt uit het boek Altijd Borreltijd, Susan Aretz