Ingrediënten
- 6 biefstukken
- 3 el roomboter
- 1 middelgrote ui
- 4 el rode wijnazijn
- 12 witte peperkorrels
- 100 ml rundvleesbouillon
- 50 ml rode port
- 2 el rode vruchtenjam
- 150 bramen
- 1 tl worcestersaus
- sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
Bereiding
- Kook de ui, azijn en peperkorrels in een steelpan tot 2/3 in. Voeg de bouillon, port, jam, 6 bramen, worcestersaus, sinaasappelrasp en het sap toe en laat 20 min zachtjes koken.
- Bak de biefstukken (of varkenshaas) naar wens en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat ze 5 min rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
- Blus de aanbaksels van de biefstuk af met de saus en kook nog 1-2 min. Voeg de rest van de bramen aan de saus toe en kook nog 1 min. Serveer de biefstukjes met de saus.
Opmerkingen
Bron: Delicious