Ingredients
- 1 biolimoen
- 1 el zeezoutvlokken
- ½ sjalotje
- 2 avocado’s
- 2 tl mayonaise
- 100 g roze garnalen
- 3 el olijfolie
- 2-3 takjes basilicum
Instructions
- Rasp de groene schil van de limoen. Meng de rasp met je vingertoppen door de zoutvlokken. Strooi op een bord en laat minstens 4 uur drogen. Bewaar het limoenzout afgesloten. Bewaar ook de limoen in vershoudfolie zodat deze niet uitdroogt.
- Snipper het sjalotje ragfijn. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van de limoen en de mayonaise. Schep de avocadosaus eventueel in een spuitflesje.
- Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in blokjes. Leg de avocadoblokjes met de garnalen en de sjalot in een krans op 4 borden. Spuit of schep er dotjes avocadosaus bij.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de basilicumblaadjes in de hete olie snel krokant. Laat ze niet te donker kleuren, dan krijgen ze een bittere smaak.
- Garneer de krans met de gefrituurde basilicumblaadjes en bestrooi met limoenzout naar smaak.
Notes
p.p. ± 281 kcal / 6 g eiwit / 26 g vet / 4 g kh
Bron: Deliciousmagazine