Ga terug
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 4 uur
Gang Voorgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 4

Ingredients
  

  • 1 biolimoen
  • 1 el zeezoutvlokken
  • ½ sjalotje
  • 2 avocado’s
  • 2 tl mayonaise
  • 100 g roze garnalen
  • 3 el olijfolie
  • 2-3 takjes basilicum

Instructions
 

  • Rasp de groene schil van de limoen. Meng de rasp met je vingertoppen door de zoutvlokken. Strooi op een bord en laat minstens 4 uur drogen. Bewaar het limoenzout afgesloten. Bewaar ook de limoen in vershoudfolie zodat deze niet uitdroogt.
  • Snipper het sjalotje ragfijn. Pureer het vruchtvlees van 1 avocado met het sap van de limoen en de mayonaise. Schep de avocadosaus eventueel in een spuitflesje.
  • Snijd het vruchtvlees van de tweede avocado in blokjes. Leg de avocadoblokjes met de garnalen en de sjalot in een krans op 4 borden. Spuit of schep er dotjes avocadosaus bij.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de basilicumblaadjes in de hete olie snel krokant. Laat ze niet te donker kleuren, dan krijgen ze een bittere smaak.
  • Garneer de krans met de gefrituurde basilicumblaadjes en bestrooi met limoenzout naar smaak.

Notes

p.p. ± 281 kcal / 6 g eiwit / 26 g vet / 4 g kh
Bron: Deliciousmagazine