Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 250 g shiitake
  • 300 g gemengd gehakt
  • 3 el gochujang Koreaanse peperpasta, bij de toko of grotere supermarkt
  • 3 el sojasaus
  • 3 tl sesamolie
  • 2 el honing
  • 1 limoen alleen het sap
  • 3 el pindakaas
  • 300 g noedels olie om in te bakken
  • 200 ml gekookt water
  • 50 g gezouten pinda’s fijngehakt
  • 1 bosje koriander fijngehakt

Bereiding
 

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de paksoi in stukken en de shiitake in plakjes.
  • Bak het gehakt in een diepe, droge koekenpan tot het knapperig en bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Schep het gehakt uit de pan op een bord.
  • Meng in een kom de gochujang, de sojasaus, de sesamolie, de honing, het limoensap en de pindakaas tot een gladde saus.
  • Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.
  • Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui, de knoflook en de lente-ui 2-3 minuten op laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de shiitake en de paksoi toe en bak kort mee. Schep de gochujang-pindasaus, het water en de gekookte noedels bij de groenten en schep 1-2 minuten om. Verdeel de noedels over de borden en bestrooi met het knapperige gehakt. Bestrooi met de fijngehakte pinda’s en de koriander.

Opmerkingen

Per portie: ca. 806 kcal | 34 g eiwit | 43 g vet | 79 g koolhydraten
Bron: Koken & Genieten