Ingrediënten
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 4 lente-uitjes
- 1 paksoi
- 250 g shiitake
- 300 g gemengd gehakt
- 3 el gochujang Koreaanse peperpasta, bij de toko of grotere supermarkt
- 3 el sojasaus
- 3 tl sesamolie
- 2 el honing
- 1 limoen alleen het sap
- 3 el pindakaas
- 300 g noedels olie om in te bakken
- 200 ml gekookt water
- 50 g gezouten pinda’s fijngehakt
- 1 bosje koriander fijngehakt
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Snijd de paksoi in stukken en de shiitake in plakjes.
- Bak het gehakt in een diepe, droge koekenpan tot het knapperig en bruin is. Breng op smaak met zout en peper. Schep het gehakt uit de pan op een bord.
- Meng in een kom de gochujang, de sojasaus, de sesamolie, de honing, het limoensap en de pindakaas tot een gladde saus.
- Kook de noedels gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af.
- Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui, de knoflook en de lente-ui 2-3 minuten op laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de shiitake en de paksoi toe en bak kort mee. Schep de gochujang-pindasaus, het water en de gekookte noedels bij de groenten en schep 1-2 minuten om. Verdeel de noedels over de borden en bestrooi met het knapperige gehakt. Bestrooi met de fijngehakte pinda’s en de koriander.
Opmerkingen
Per portie: ca. 806 kcal | 34 g eiwit | 43 g vet | 79 g koolhydraten
Bron: Koken & Genieten