Hazelnootmeringues met vanilleroom

Bereiding 1 uur 50 minuten
Gang Nagerecht
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g blanke hazelnoten + extra om te serveren
  • 6 eiwitten
  • 1 snufje zout
  • 350 g rietsuiker
  • nougatine om te serveren

Voor de vanilleroom

  • 300 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract of vanillepasta

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur tot ze lichtgoud zijn en laat afkoelen. Maal fijn in een keukenmachine of het hakmolentje van een staafmixer.
  • Doe de eiwitten en het zout in een schone kom en klop tot zachte pieken. Voeg de suiker een paar eetlepels per keer toe en klop tot je glanzende, stijve pieken hebt. Spatel de geroosterde hazelnoot erdoorheen. Schep met een opscheplepel hopen meringue op de bakplaten en laat daarbij wat ruimte tussen de meringues.
  • Verlaag de temperatuur van de oven (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C) en bak de meringues ca. 1 uur en 30 minuten. Zet de oven daarna uit en laat de meringues ca. 2 uur afkoelen in de oven.
  • Doe alle ingrediënten voor de vanilleroom in een kom en klop tot zachte pieken. Lepel de room over de afgekoelde meringues en bestrooi met nougatine

Opmerkingen

Per stuk (10): ca. 410 kcal 5 g eiwit · 26 g vet · 39 g koolhydraten
Bron: Foodies magazine