Ingredients
- 350 g rundergehakt
- zout en versgemalen peper
- 2 el olijfolie of 25 g boter
- 1 ui grof gesnipperd
- 100 bloemkoolroosjes
- 100 g winterwortel in plakjes
- 100 g prei in ringen
- 2 stengels bleekselderij in boogjes
- mespunt cayennepeper
- 2 theel. gedroogde tijm
- 1 blik tomatenblokjes ca. 400 g
- 2 l vleesbouillon
Instructions
- Kruid het gehakt met zout en peper en rol er met vochtige handen kleine balletjes van.
- Verhit de olie of de boter in een grote soeppan. Fruit hierin de uien glazig.
- Schep de bloemkool, wortel, prei, bleekselderij en cayennepeper erdoor en roerbak 3 minuten.
- Voeg de tijm, tomaten met sap en de bouillon toe en kook zachtjes 20 minuten. Roer af en toe. Schep de gehaktballetjes de laatste 10 minuten door de soep.