Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Lunch
Keuken Hollands
Porties 8 personen

Ingredients
  

  • 350 g rundergehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el olijfolie of 25 g boter
  • 1 ui grof gesnipperd
  • 100 bloemkoolroosjes
  • 100 g winterwortel in plakjes
  • 100 g prei in ringen
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • mespunt cayennepeper
  • 2 theel. gedroogde tijm
  • 1 blik tomatenblokjes ca. 400 g
  • 2 l vleesbouillon

Instructions
 

  • Kruid het gehakt met zout en peper en rol er met vochtige handen kleine balletjes van.
  • Verhit de olie of de boter in een grote soeppan. Fruit hierin de uien glazig.
  • Schep de bloemkool, wortel, prei, bleekselderij en cayennepeper erdoor en roerbak 3 minuten.
  • Voeg de tijm, tomaten met sap en de bouillon toe en kook zachtjes 20 minuten. Roer af en toe. Schep de gehaktballetjes de laatste 10 minuten door de soep.