Meng voor het deeg de poedersuiker met de bloem en een snuf zout en kneed de boter erdoor; voeg daarna het ei toe. Kneed snel tot een bal, vorm een bal en wikkel in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dikte en steek er 12 rondjes uit. Duw de deegrondjes in bakvormpjes en zet ze minimaal 30 min. in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 170°C. Bak de taartbodems in ± 10 min. goudbruin gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Spuit een laagje van 3 mm gezouten karamel in de harde wenerbakjes. Bestrooi met de gekneusde hazelnoten.
Breng de room aan de kook met de praliné. Neem van het vuur, meng de chocolade erdoor, laat iets afkoelen en giet het in de taartbakjes, op de gezouten karamel. Verdeel het fruit over de taartjes.
* Praliné is een fijngemalen mengsel van noten, gekaramelliseerde suiker en chocolade. Te koop bij de bakwinkel of online.