Bereiding 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 2 citroenen
  • 300 g kipfilet
  • 1 kippenbouillontablet
  • versgemalen peper
  • 1 blikje ananas
  • 6 takjes peterselie
  • 1 ei
  • sla
  • 1/2 dl slagroom
  • 3 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el sherry
  • worcestershiresaus
  • paprikapoeder

Instructions
 

  • 1 citroen uitpersen. Andere citroen wassen en in 6 plakjes snjiden.
  • Kip pocheren in pan met ruim water en kippenbouillontablet. Laten afkoelen en in stukjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Peper erboven malen.
  • In zeef ananas laten uitlekken, in stukjes snijden. Ananas door kip scheppen.
  • In kom slagroom bijna stijfkloppen. Mayonaise, ketchup en sherry erdoor roeren. Op smaak brengen met worcestershiresaus.
  • In glazen sla leggen. Kipmengsel erover verdelen. Sausje erop scheppen. Paprikapoeder erboven strooien. Garneren met plakjes citroen.

Notes

Foto: Chickslovefood.com