Ingredients
- 400 g broccoli
- 250 g shiitake
- 100 ml sake
- 1 el sriracha
- 3 el sojasaus
- 1 el gembersiroop of vloeibare honing
- 1 tl maizena
- 2 biolimoenen
- 300 g udon noedels
- 2 el olie
- 350 g zalmblokjes
Instructions
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in 1 cm-plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 3-4 min. beetgaar. Veeg intussen de shiitake schoon en halveer de grotere paddenstoelen.
- Klop de sake met de sriracha, de sojasaus, de gembersiroop en de maizena glad in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoenen. Snijd de limoenen in partjes.
- Schep de broccoli met een schuimspaan uit de pan op een bord. Kook in het broccoliwater de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit de 2 el olie in een wok. Bak de shiitake omscheppend 2 min. Voeg de zalmblokjes toe en bak voorzichtig omscheppend ook 2 min. Voeg de broccoli en het sakemengsel toe en verwarm nog 1 min.
- Giet de noedels af. Meng de noedels door de zalmroerbak en verdeel over 4 diepe borden of kommen. Bestrooi met de limoenrasp en serveer met de limoenpartjes.
- TIP Bestrooi met zwart sesamzaad.
Notes
p.p. ± 615 kcal / 28 g eiwit / 17 g vet / 78 g kh
Bron: Deliciousmagazine