Ga terug
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 400 g broccoli
  • 250 g shiitake
  • 100 ml sake
  • 1 el sriracha
  • 3 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop of vloeibare honing
  • 1 tl maizena
  • 2 biolimoenen
  • 300 g udon noedels
  • 2 el olie
  • 350 g zalmblokjes

Instructions
 

  • Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in 1 cm-plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 3-4 min. beetgaar. Veeg intussen de shiitake schoon en halveer de grotere paddenstoelen.
  • Klop de sake met de sriracha, de sojasaus, de gembersiroop en de maizena glad in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoenen. Snijd de limoenen in partjes.
  • Schep de broccoli met een schuimspaan uit de pan op een bord. Kook in het broccoliwater de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de 2 el olie in een wok. Bak de shiitake omscheppend 2 min. Voeg de zalmblokjes toe en bak voorzichtig omscheppend ook 2 min. Voeg de broccoli en het sakemengsel toe en verwarm nog 1 min.
  • Giet de noedels af. Meng de noedels door de zalmroerbak en verdeel over 4 diepe borden of kommen. Bestrooi met de limoenrasp en serveer met de limoenpartjes.
  • TIP Bestrooi met zwart sesamzaad.

Notes

p.p. ± 615 kcal / 28 g eiwit / 17 g vet / 78 g kh
Bron: Deliciousmagazine