Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in 1 cm-plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 3-4 min. beetgaar. Veeg intussen de shiitake schoon en halveer de grotere paddenstoelen.
Klop de sake met de sriracha, de sojasaus, de gembersiroop en de maizena glad in een kommetje. Rasp de groene schil van de limoenen. Snijd de limoenen in partjes.
Schep de broccoli met een schuimspaan uit de pan op een bord. Kook in het broccoliwater de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de 2 el olie in een wok. Bak de shiitake omscheppend 2 min. Voeg de zalmblokjes toe en bak voorzichtig omscheppend ook 2 min. Voeg de broccoli en het sakemengsel toe en verwarm nog 1 min.
Giet de noedels af. Meng de noedels door de zalmroerbak en verdeel over 4 diepe borden of kommen. Bestrooi met de limoenrasp en serveer met de limoenpartjes.
TIP Bestrooi met zwart sesamzaad.