Vegetarisch met een vlezig idee, want als je de paddenstoelen, en zeker de koningsoesterzwammen, goed bakt heb je een vlees-bite met een paddenstoelsmaak.
Ingredients
- 2 blikken à 400 ml kokosmelk
- 4 cm gember geschild en gehakt
- 6 tenen knoflook geplet
- 2 el sojasaus
- 1 el kerriepoeder
- 200 g koningsoesterzwam gesneden
- 200 g oesterzwammen gesneden
- 200 g shiitake gesneden
- 4 chipotle pepers in adobosaus
- doormidden
- zout en peper
- 1 bosui in ringen
Instructions
- Breng de kokosmelk met gember, knoflook, sojasaus en kerriepoeder tegen de kook aan.
- Voeg de paddenstoelen toe en laat al roerend weer tegen de kook aankomen.
- Blijf regelmatig roeren en laat zolang garen tot de kokosmelk bijna is verdampt. (Dat kan zomaar 45 minuten duren!)
- Voeg de chipotle pepers en zout en peper toe en laat nog 10 minuten garen.
- Serveer met bosui.
Notes
