Ga terug
Vegetarisch met een vlezig idee, want als je de paddenstoelen, en zeker de koningsoesterzwammen, goed bakt heb je een vlees-bite met een paddenstoelsmaak.
Bereiding 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 blikken à 400 ml kokosmelk
  • 4 cm gember geschild en gehakt
  • 6 tenen knoflook geplet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el kerriepoeder
  • 200 g koningsoesterzwam gesneden
  • 200 g oesterzwammen gesneden
  • 200 g shiitake gesneden
  • 4 chipotle pepers in adobosaus
  • doormidden
  • zout en peper
  • 1 bosui in ringen

Instructions
 

  • Breng de kokosmelk met gember, knoflook, sojasaus en kerriepoeder tegen de kook aan.
  • Voeg de paddenstoelen toe en laat al roerend weer tegen de kook aankomen.
  • Blijf regelmatig roeren en laat zolang garen tot de kokosmelk bijna is verdampt. (Dat kan zomaar 45 minuten duren!)
  • Voeg de chipotle pepers en zout en peper toe en laat nog 10 minuten garen.
  • Serveer met bosui.

Notes

Kampeerkoken, Julius Jaspers
Dit recept komt uit het boek Kampeerkoken, Julius Jaspers