Bereiding 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 3 el zonnebloemolie
  • 500 g kastanjechampignons in plakjes
  • 400 g varkenshaas in stukjes van 1 cm
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 2 tl Dijonmosterd
  • 200 ml varkens- of kippenbouillon
  • zout en peper
  • 300 ml zure room
  • 2 el gehakte peterselie
  • gekookte rijst aardappels of tagliatelle om te serveren

Instructions
 

  • Verhit 2 tl olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de champignons een paar minuten, tot het vocht verdampt is. Neem de champignons uit de pan en houd apart. Herhaal met de andere helft van de champignons en nog 2 tl olie.
  • Houd ook deze champignons apart. Bak in dezelfde pan de varkenshaas 5-8 minuten in 2 tl olie tot hij goudbruin is. Houd apart.
  • Bak de ui in de overige 1 el olie 10-12 minuten op middellaag vuur, tot hij begint te karamelliseren. Voeg de champignons en de varkenshaas terug. Bestrooi met het paprikapoeder en lepel de mosterd eroverheen. Roer alles goed door. Schenk de bouillon erbij, bestrooi met flink wat zout en peper en roer nog een keer door. Je kunt eventueel het vuur nu uitzetten, het mengsel laten afkoelen, het afdekken en koelen. In de koelkast blijft het tot 3 dagen goed, in de diepvries tot 3 maanden. Als je wilt serveren laat het dan helemaal ontdooien voor je het aan de kook brengt en naar stap 3 gaat.
  • Roer de zure room erdoorheen. Kook nog ca. 2 minuten, zodat het vlees goed heet wordt, en bestrooi met de gehakte peterselie. Serveer met rijst, aardappels of tagliatelle.

Notes

Per portie: ca. 402 kcal, 30 g eiwit, 27 g vet, 8 g koolhydraten
Bron: Foodies