Ingredients
- 1 bosje groene asperges
- 4 eieren
- 40 g ongezouten pistachenoten
- 1 el zonnebloemolie
- 75 g rucola
- 75 g veldsla
- 75 g pecorino in dunne plakjes
Dressing
- 5 g tijmtakjes blaadjes gerist
- 75 ml yoghurt
- ½ el appelazijn
- 1 el honing
- 50 ml zonnebloemolie
Instructions
- Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 minuten draaien tot een mooie gebonden dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 minuten net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
- Kook de eieren halfzacht en laat onder koud water schrikken. Pel ze en snijd doormidden.
- Rooster de pistachenoten in een koekenpan goudbruin, schud ze regelmatig om tijdens het roosteren en hak ze grof.
- Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de asperges met de olie, leg ze in de grillpan en grill ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout.
- Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eieren erop en bestrooi met de pecorino en pistachenoten. Geeft de rest van de dressing er apart bij.
- Tip: je kunt de asperges ook beetgaar stomen.
Notes
Bron: Delicious