Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 bosje groene asperges
  • 4 eieren
  • 40 g ongezouten pistachenoten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 75 g rucola
  • 75 g veldsla
  • 75 g pecorino in dunne plakjes

Dressing

  • 5 g tijmtakjes blaadjes gerist
  • 75 ml yoghurt
  • ½ el appelazijn
  • 1 el honing
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructions
 

  • Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 minuten draaien tot een mooie gebonden dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 minuten net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat uitlekken.
  • Kook de eieren halfzacht en laat onder koud water schrikken. Pel ze en snijd doormidden.
  • Rooster de pistachenoten in een koekenpan goudbruin, schud ze regelmatig om tijdens het roosteren en hak ze grof.
  • Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de asperges met de olie, leg ze in de grillpan en grill ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen peper en zeezout.
  • Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eieren erop en bestrooi met de pecorino en pistachenoten. Geeft de rest van de dressing er apart bij.
  • Tip: je kunt de asperges ook beetgaar stomen.

Notes

Bron: Delicious