Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Hussel alle groenten op de bakplaat door elkaar met ⅓ van de olijfolie, zout, zwarte peper en de Provençaalse kruiden (optioneel). Rooster 20-25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Citroendressing: spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Snipper de rest van de ui fijn. Meng de ui met het citroensap, de citroenzeste, honing, ⅓ van de olijfolie, zout en zwarte peper.
Laat een (grill)pan goed heet worden op het vuur. Wrijf de steak in met de rest van de olijfolie, zout en zwarte peper en gril 2-3 min. per zijde, dan is de steak rosé. Heb je het vlees liever meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan. Snijd in plakjes.
Serveer de geroosterde groenten met de steak en druppel wat citroendressing erover. Smakelijk!