Ga terug
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g zoete aardappel in blokjes van 1,5 cm (schillen hoeft niet)
  • 1 citroen
  • 2 courgettes in frietjes
  • 2 gele paprika's in brede repen
  • 1 rode ui ¾ van de ui in parten, bewaar ¼ voor de dressing
  • 600 g steak rund
  • 6 el olijfolie
  • 1 volle tl Provençaalse kruiden
  • zout en zwarte peper
  • honing/zoetstof

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hussel alle groenten op de bakplaat door elkaar met ⅓ van de olijfolie, zout, zwarte peper en de Provençaalse kruiden (optioneel). Rooster 20-25 min. in de oven. Schep halverwege om.
  • Citroendressing: spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Snipper de rest van de ui fijn. Meng de ui met het citroensap, de citroenzeste, honing, ⅓ van de olijfolie, zout en zwarte peper.
  • Laat een (grill)pan goed heet worden op het vuur. Wrijf de steak in met de rest van de olijfolie, zout en zwarte peper en gril 2-3 min. per zijde, dan is de steak rosé. Heb je het vlees liever meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan. Snijd in plakjes.
  • Serveer de geroosterde groenten met de steak en druppel wat citroendressing erover. Smakelijk!