Stoofperen uit de slowcooker

Zelf stoofperen maken? Dat doe je met gemak in de slowcooker! Dit fijne recept van Sabine Koning laat zien hoe je dat doet.
Bereiding 10 minuten
Slowcooker 4 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 10 peren

Ingredients
  

  • 10 gieser wildeman stoofperen
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml druivensap
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 1 vanillestokje gehalveerd
  • 2 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels

Voor het maizenapapje

  • 1 el maizena
  • 2 el water

Instructions
 

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en zet in de pot van de slowcooker.
  • Roer de rode wijn, het druivensap en de basterdsuiker door elkaar en schenk bij de stoofpeertjes in de pot.
  • Doe het vanillestokje, de steranijs, kaneelstokjes en kruidnagels bij de stoofperen in de pot en gaar de peertjes 6 uur op Low of 4,5 uur op High.
  • Mocht je het lekker vinden dan kun je het sap inkoken en indikken. Dat gaat zo: schenk het sap van de stoofperen in een steelpannetje en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Maak een maizenapapje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Voeg het maizenapapje toe aan het ingekookte sap en kook al roerend nog zo’n 5 minuten door, tot de saus begint in te dikken.

Notes

Het vega slowcookerboek, Sabine Koning
Dit is een recept uit Het vega slowcookerboek, Sabine Koning