Ga terug
Zelf stoofperen maken? Dat doe je met gemak in de slowcooker! Dit fijne recept van Sabine Koning laat zien hoe je dat doet.
Bereiding 10 minuten
Slowcooker 4 uur 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 10 peren

Ingredients
  

  • 10 gieser wildeman stoofperen
  • 250 ml rode wijn
  • 750 ml druivensap
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 1 vanillestokje gehalveerd
  • 2 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels

Voor het maizenapapje

  • 1 el maizena
  • 2 el water

Instructions
 

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en zet in de pot van de slowcooker.
  • Roer de rode wijn, het druivensap en de basterdsuiker door elkaar en schenk bij de stoofpeertjes in de pot.
  • Doe het vanillestokje, de steranijs, kaneelstokjes en kruidnagels bij de stoofperen in de pot en gaar de peertjes 6 uur op Low of 4,5 uur op High.
  • Mocht je het lekker vinden dan kun je het sap inkoken en indikken. Dat gaat zo: schenk het sap van de stoofperen in een steelpannetje en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Maak een maizenapapje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Voeg het maizenapapje toe aan het ingekookte sap en kook al roerend nog zo’n 5 minuten door, tot de saus begint in te dikken.

Notes

Het vega slowcookerboek, Sabine Koning
Dit is een recept uit Het vega slowcookerboek, Sabine Koning