Ingrediënten
- 6 grote aardappels à ca. 600 g
- 4 el olie
- zout en peper
- 750 g kipfilet
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el balsamicocrème
- 400 g rodekool
- 250 g wortel
- 1 ui
- 2 el wittewijnazijn
- 1 tl honing
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 grote avocado ca. 300 g
- 2 teentjes knoflook
- 1 el citroensap
- chilipoeder
- 50 g boter
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de aardappels en dep ze droog. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met 1 el olie en bestrooi met zout. Bak ca. 40 minuten in de oven.
- Voor de pulled chicken Dep de kip droog en bestrooi met de komijn, zout en peper. Bestrijk met de balsamicocrème. Leg de kip naast de aardappels op de bakplaat en bak ca. 30 minuten mee.
- Voor de coleslaw Was de rodekool en snijd hem in dunne reepjes van de stronk. Schrap de wortels, was ze en snijd in dunne reepjes. Doe beide in een grote kom, bestrooi met ½ tl zout en kneed in ca. 5 minuten zacht. Laat ca. 30 minuten trekken.
- Voor de vinaigrette Pel de ui en snipper hem fijn. Roer de ui, de azijn, zout, peper en de honing door elkaar. Klop 3 el olie erdoorheen. Voeg de vinaigrette en 1 el yoghurt toe aan de kool en meng alles met elkaar.
- Voor de dip Halveer de avocado, verwijder de pit, neem het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukken. Pel de knoflook en snijd in vieren. Pureer de avocado, de knoflook en het citroensap met elkaar. Roer de rest van de yoghurt erdoorheen. Breng de dip op smaak met zout, peper en chilipoeder.
- Neem de kip uit de oven en laat even rusten. Trek hem met twee vorken in kleine stukjes. Neem de aardappels uit de oven, snijd ze in de lengte open en hol uit; laat een rand van 2 cm aan de binnenkant zitten. Roer de uitgeschepte aardappel en de boter door elkaar en doe het terug in de aardappels.
- Vul de aardappels achtereenvolgens met de pulled chicken, de coleslaw en de avocadodip en serveer.
Opmerkingen
Per portie: ca. 690 kcal | 37 g eiwit | 28 g vet | 64 g koolhydraten
Bron: Koken & Genieten