Varkenshaas met roomsaus & pistache

Bereiding 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 1 varkenshaasje
  • zout peper
  • 25 g boter
  • 2 el pistachenootjes
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ l slagroom
  • scheutje witte wijn optioneel
  • 1 el dijonmosterd optioneel
  • 2 takjes peterselie of tijm

Instructions
 

  • Vlees inwrijven met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 min rondom bruinbakken. Met deksel op pan in 15 min rosé bakken.
  • Intussen schaal voorverwarmen. Pistachenootjes pellen en grofhakken. Ui pellen en snipperen. Vlees uit de pan scheppen, warmhouden
  • In bakvet ui 2 min zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Slagroom erdoor roeren. Op hoog vuur in 2 min inkoken tot licht gebonden saus. Pistachenootjes erdoor roeren. Peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Vlees uit folie nemen en op warme schaal leggen. Vlees in schuine plakjes snijden. Saus overdoen in sauskom.