Vistaartje met kruidentwisters

Bereiding 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Keukengerei

  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes

Ingrediënten
  

  • 25 g boter
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 400 g prei in dunne ringen
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 g crème fraîche
  • 500 g schelvisfilet (of andere witvis) in grove stukken
  • 3 el fijngesneden peterselie, dille, bieslook en/of kervel
  • 8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg ontdooid
  • 1 ei losgeklopt

Bereiding
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Smelt de boter in een koekenpan. Bak de sjalot en prei in 5 min. zacht en gaar. Voeg de bevroren erwten toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn en crème fraîche erbij en roer tot een saus.
  • Verdeel de groentesaus over de 4 ovenschaaltjes. Leg de vis in de saus in de schaaltjes. Bestrooi met peper en zout.
  • Verdeel de kruiden over de ‘vochtige’ kant van 4 deegplakjes. Leg de andere deegplakjes met de vochtige kant naar beneden erop en druk licht aan. Snijd elk stapeltje in 8 repen.
  • Bestrijk de rand van de ovenschaaltjes dun met het losgeklopte ei. Draai de bladerdeegrepen in tegenovergestelde richting zodat je twisters krijgt. Leg de kruidentwisters naast en tegen elkaar op de ovenschaaltjes en druk ze op de randen stevig aan. Bestrijk ze dun met de rest van het ei.
  • Bak de vistaartjes in de oven in 20 min. goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Opmerkingen

Weekend, Delicious
Dit is een recept uit het boek Weekend, Delicious
Wijntip! Een droge, witte wijn die heel goed bij witvis en bij de frisse kruiden van de kruidentwister past, is een chardonnay zonder houtrijping. Deze wijn wordt gevinifieerd in stalen of betonnen tanks, waardoor de citrustonen uit de druif goed naar voren komen en niet worden overschaduwd door de warme, houtige en vanilleachtige smaken die houtgerijpte chardonnay heeft.