Ga terug
Bereiding 40 minuten
Slowcooker 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el kokosvet
  • 1 kg riblappen in stukken van 5 cm
  • zout en peper
  • 800 ml kokosmelk Aroy-D of ander lekker merk, geschud
  • 2 stengel citroengras in de lengte gehalveerd
  • 10-12 limoenblaadjes uit de vriezer, verkrijgbaar bij de toko
  • 4 el kokosrasp geroosterd, ter garnering

Boemboe

  • 8 cm gember
  • 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 5 cm verse kurkuma
  • 6 rawitpepers zonder zaadjes
  • 8 cm laoswortel
  • 4 kemirinoten geroosterd
  • 1 el korianderzaad geroosterd

Bereiding
 

  • Maak eerst de boemboe. Je hoort die te vijzelen, maar in een hakmixer gaat het veel sneller. Doe alle ingrediënten in de hakmixer en maal tot een grove pasta. Schep de boemboe er direct uit in een metalen kom. Was je mixer direct af, anders blijft deze heel lang geel.
  • Verwarm in een (liefst gietijzeren) pan het kokosvet. Kruid de riblappen met zout en peper en bak het vervolgens op hoog vuur rondom bruin. Schep het daarna in de slowcooker, maar laat het vet in de pan. Roerbak dan de boemboe 4 minuten op middelhoog vuur. Schep de inhoud van de pan leeg in de slowcooker. Meng goed met het vlees.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan de slowcooker.
  • Stel de slowcooker in: 6 uur op laag. Neem na 4 uur de deksel van de slowcooker en laat de stoof zo inkoken. Roer af en toe door. Deze rendang blift door de slowcooker natter dan Indonesiërs goedkeuren. Kook de stoof eventueel verder in op het fornuis. Breng indien nodig de stoof verder op smaak met zout. Strooi er voor het serveren wat geroosterde kokosrasp over.

Opmerkingen

Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Bas Robben