Ga terug
Bereiding 20 minuten
Slowcooker 4 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 kleine rodekool
  • 50 g boter
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 200 ml troebel appelsap
  • 2 el appelciderazijn
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 50 g rozijnen
  • 75 g gedroogde appelchips
  • 2 kaneelpijpjes
  • zout
  • suiker optioneel

Instructions
 

  • Snijd de rodekool door de wortel in kwarten. Snijd de harde kern eruit en snijd de kool in dunne reepjes.
  • Zet de slowcooker aan en smelt de boter. Leg de ui boven op de boter en daar-overheen de rode kool. Schenk er de appelsap en appelciderazijn over. Strooi de cranberry's, rozijnen en appelchips erop. Steek de kaneelpijpjes erin en bestrooi met een beetie zout.
  • Stel de slowcooker in: 4 tot 5 uur op laag tot de kool zacht is. Proef daarna of je nog wat suiker toe wilt voegen. Je kunt de kool goed bewaren in de koelkast en opnieuw opwarmen.

Notes

Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Bas Robben