Ga terug
Bereiding 15 minuten
Slowcooker 6 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Midden-Oosters
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • ¼ tl kaneel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 kg bospeen geschild maar met het groen er nog aan
  • 90 g amandelstiften

Instructions
 

  • Verwarm de boter samen met de olijfolie in de slowcooker tot de boter smelt.
  • Voeg de specerijen toe roer even en hussel dan de wortels door het vet.
  • Doe de deksel erop en stel de slowcooker in: 3 uur op hoog (voorkeur) of 6 uur op laag.
  • Rooster de amandelstiften: strooi ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  • Schep de wortels uit de slowcooker, lepel er wat van het stoofvocht over en bestrooi met de geroosterde amandelstiften.

Notes

Slowcooker
Dit recept komt uit het boek Slowcooker, Bas Robben