Ga terug
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 300 g halloumi verkruimeld
  • 2 el oreganoblaadjes fijngesneden
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 300 g gedroogde spaghetti
  • 3 courgettes met een juliennesnijder in slierten gesneden
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 75 g spinazie

Green-goddes-saus

  • 1 kleine avocado gehalveerd, pit verwijderd
  • 25 g bladpeterselie alleen de blaadjes
  • 15 g muntblaadjes
  • 60 ml citroensap
  • 2 lente-uien fijngesneden
  • 80 ml water

Instructions
 

  • Verwarm de grill voor op hoge stand. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de halloumi en oregano op de bakplaat en besprenkel met de olie. Schep door elkaar. Spreid de halloumi uit over de bakplaat en grill de kaas in 10-12 minuten krokant en goudkleurig; schep een paar keer om. Zet opzij.
  • Maak de green-goddess-saus: doe de avocado, peterselie, munt, het citroensap, de lente-uien en het water in een blender en pureer tot een gladde saus. Zet opzij.
  • Kook de pasta in een grote pan met gezouten, kokend water al dente. Giet af en doe de pasta terug in de pan.
  • Schep de courgette, de green-goddess-saus en wat zout en peper erdoor en dan de spinazie.
  • Verdeel de pasta over borden en schep de knapperige halloumi erop.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay