Ga terug
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 600 g kogelbiefstuk
  • olijfolie extra vergine om te bestrijken
  • 400 g cherrytomaten
  • 8 bloemtortilla's van 15 cm opgewarmd
  • fijngesneden witte kool en ingemaakte jalapeño voor erbij

Chimichurri

  • 25 g fijngesneden koriander
  • 1/2 rode ui fijngesnipperd
  • 2 el fijngsneden ingemaakte jalapeño's
  • 1 teen knoflook fijngeraspt
  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 60 ml wittewijnazijn
  • zeezout en grofgemalen peper

Instructions
 

  • Maak de chimichurri: schep in een kom de koriander, ui, jalapeño, knoflook, olie en azijn met wat zout en peper door elkaar en zet opzij.
  • Verhit een grote antiaanbakkoekenpan op hoog vuur. Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi hem met wat zout en peper. Bak aan elke kant 2-3 minuten of tot hij naar wens gaar is. Zet opzij.
  • Veeg de pan schoon en zet hem op matig hoog vuur. Voet de tomaten toe en bak ze 5-6 minuten, tot ze blaren hebben en zacht worden.
  • Snijd de biefstuk in dunne reepjes en doe die in een kom. Schep de chimichurri erdoor.
  • Vul de tortilla's met wat witte kool, de chimichurribiefstuk en tomaten. Bestrooi met de extra jalapeño's en schep de rest van de chimichurri erover.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay