Ga terug
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Keukengerei

  • 8 metalen spiesen
  • bakpapier

Ingredients
  

  • 800 g kippendijfilets in stukjes
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 400 g halloumi in blokjes
  • 2 citroenen gehalveerd - in dunne schijfjes

Voor de marinade

  • 15 g rozemarijnnaaldjes grofgesneden
  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 el citroensap
  • 2 tl fijngeraspte citroenschil

Voor erbij

  • basilicumblaadjes
  • partjes citroen
  • zilvervliesrijst eventueel met olijven en citroen

Instructions
 

  • Roer voor de marinade de rozemarijn, olijfolie, knoflook, het citroensap en de citroenschil in een kom door elkaar. Schep de stukjes kip erdoor met wat zout en peper en laat 5 minuten marineren.
  • Verwarm de ovengrill voor op hoge temperatuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rijg de kip, halloumi en citroen aan de spiesen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gril ze in 13-15 minuten goudkleurig en gaar.
  • Dien ze op met de basilicumblaadjes, partjes citroen en de zilvervliesrijst met olijven en citroen.

Notes

The fast five, Donna Hay
Dit is een recept uit het boek The Fast Five, Donna Hay