Deze pittige gehaktballen zitten boordevol smaak, daarnaast staat dit recept van Donna Hay in iets meer dan een half uur al op tafel. Ideaal toch? Het recept komt overigens uit het boek “The Fast Five“ van Donna Hay.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
- 600 g rundergehakt
- 2 el Thaise rode currypasta
- 250 g gekookte jasmijnrijst
- 1 el fijngeraspte gember
- 13 g korianderblaadjes fijngesneden
- 1 ei
- 1 el druivenpitolie
Voor de Thaise rode-currysaus
- 2 el Thaise rode currypasta
- 375 ml kokosroom
- 2 el limoensap
- 1 el vissaus
Voor erbij
- lente-ui fijngesneden
- rode chilipeper in ringetjes
- korianderblaadjes
- sesam-gembernoedels
Schep in een kom het gehakt, de currypasta, rijst, gember, koriander en het ei en meng alles door elkaar. Vorm 16 gehaktballetjes van het gehaktmengsel en zet ze opzij.
Roer voor de Thaise rode-currysaus de Thaise rode currypasta en kokosroom door elkaar en zet opzij. Verhit een grote diepe koekenpan op matig hoog vuur. Schenk de olie erin, leg de gehaktballen erin en bak aan elke kant 3 minuten, of tot ze rondom bruin zijn.
Voeg de Thaise rode-currysaus toe en breng aan de kook. Laat 7-8 minuten koken, keer de balletjes halverwege, tot de saus is ingekookt en de gehaktballen gaar zijn. Voeg het limoensap en de vissaus toe en roer erdoor.
Verdeel de gehaktballen en saus over kommen en bestrooi met de lente-ui, chilipeper en extra koriander. Dien op met de sesam-gembernoedels.