De ideale combinatie voor iedereen met een drukke week: een gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat en waar iedereen van zal genieten. Wat wil je nog meer? De romige champignonsaus met stukjes kip, scherpe mosterd en peterselie is een echte allemansvriend. In dit recept gebruiken we de variant met platte blaadjes, omdat deze een net iets sterkere smaak heeft dan krulpeterselie.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
- 400 g kipfilet in stukjes
- 250 g champignons in plakjes of kwarten
- 1 dikke steel prei in halve ringen
- 10 g verse peterselie
- 1 blokje kippenbouillonpoeder
- 125 ml crème fraîche
- 125 ml witte wijn
- 3 el grove mosterd
- peper en zout
- olijfolie
- bloem
Verhit 1el olijfolie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Bak de kipstukjes in 3-4min rondom goudbruin en breng ze op smaak met een snuf zout. Schep de kip op een bord en zet opzij.
Verhit 2-3tl olijfolie in de gebuikte koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons ca. 5min op hoog vuur tot ze hun water hebben losgelaten. Voeg dan de prei en een snuf zout toe en bak 2min op middelhoog vuur mee.
Bestuif de groenten met 1/2el bloem en schep om. Voeg dan het bouillonblokje, de crème fraîche toe en de wijn toe. Roer door en breng de saus aan de kook. Voeg de kip toe, draai het vuur iets lager en stoof in 1-2min in de saus gaar.
Roer eerst de mosterd door de saus. Breng op smaak met peper en zout en serveer hem bestrooid met de peterselie.
Lekker met pasta of krieltjes.