Ga terug
Weer helemaal terug uit de jaren 70 en schaamteloos lekker.
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 kogelbiefstukjes totaal 500 g
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Dijon-mosterd
  • 50 ml wodka
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el paprikapoeder mild/gerookt
  • 25 g boter
  • handje platte peterselie
  • zout & peper uit de molen

Bereiding
 

  • Verhit de boter in een braadpan of hapjespan, laat uitbruisen.
  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak op hoog vuur aan alle kanten aan. Vis uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Snipper de ui, fruit 5 minuten zacht in dezelfde pan, nu op laag vuur.
  • Snij intussen de paprika in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Voeg eerst de paprika toe (2 minuten), dan de champignons. Laat de champignons met deksel op de pan gaar worden (± 5 minuten).
  • Klop in een kommetje tomatenpuree, mosterd en paprikapoeder los met de wodka. Giet dit erbij, samen met de crème fraîche.
  • Roer alles goed door, breng aan de kook en laat dan 5 minuten rustig pruttelen. Proef op zout en peper.
  • Snij de biefstuk in reepjes, kieper die samen met al het vleesvocht in de pan en laat kort even meewarmen.
  • Lekker met: rijst.

Opmerkingen

Koken met Karin - Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek
Dit recept komt uit het boek Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek, Karin Luiten