Denk je aan Hollandse kost, dan denk je aan hachee. Dit traditionele stoofgerecht op basis van rundvlees, uien, meel, bouillon en zuur is kenmerkend voor de Nederlandse keuken. De specerijen, kruidnagel en foelie mogen niet ontbreken.
Bereiding 15 minuten min
Stoven 3 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
- 1 kg sukadevlees of riblappen
- zout en peper
- 50 g bloem
- 3 el boter
- 4 uien in partjes
- 5 laurierblaadjes
- 10 kruidnagels
- 1 tl foelie
- 1 el peperkorrels
- 500 ml runderbouillon
- 150 g ontbijtkoek verkruimeld
- 2 el appelstroop
- 2 el azijn
- 1 bosje bieslook fijngesneden
Snijd voor de hachee het vlees in blokjes, bestrooi met zout en peper en wentel in de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er het vlees, evt. in porties, rondom goudbruin in.
Pel intussen de uien en snijd ze in partjes. Schep het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot ze licht bruin kleuren. Voeg het vlees, de specerijen, de bouillon, de ontbijtkoek, de appelstroop en de azijn toe. Leg het deksel op de pan en stoof op laag vuur in ca. 3,5 uur gaar. Lekker met romige aardappelpuree en bieslook.