Ga terug
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 el roomboter
  • 2 el kappertjes fijngesneden
  • 20 g bieslook fijngesneden
  • 6 takjes oregano fijngesneden
  • 6 takjes salieblaadjes fijngesneden
  • 8 takjes tijmblaadjes van de takjes afgerist
  • 4 zeebaarsfilets met huid
  • olijfolie om in te bakken
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereiding
 

  • Verwarm de boter in een pannetje en bak de kappertjes hierin. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak even mee. Haal het pannetje van het vuur.
  • Dep de zeebaars droog en bestrooi rijkelijk met zout en peper. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en laat goed heet worden. Bak de vis in de pan met de huid naar beneden ongeveer 4-6 minuten. Draai de vis vervolgens om en bak de andere kant nog 1-2 minuten.
  • Haal de zeebaars uit de pan en laat even rusten op een plank. Verdeel de filets daarna over de borden, besprenkel met citroensap en serveer met de kappertjesboter.

Opmerkingen

Pien laat haar eten zien vo. 2
Dit is een recept uit het boek Pien laat haar eten zien vol. 2, Pien Wekking