Ga terug
Bereiding 45 minuten
Stoven 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • kg rundersukadelappen in blokjes
  • 250 ml rode wijn
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • laurierblaadje
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl pimentpoeder
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • 3 el plantaardige olie
  • 500 g sjalotjes gepeld
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes blik
  • ½ el fijne kristalsuiker
  • zout en peper
  • gekookte pappardelle om te serveren
  • paar takjes verse peterselieblaadjes fijngehakt, om te serveren

Bereiding
 

  • Doe het vlees in een grote plastic kom en voeg de wijn, de azijn, de kaneelstokjes, de knoflook, het laurierblaadje, de oregano, de piment, de kruidnagel en de nootmuskaat toe. Laat zo lang mogelijk marineren, maximaal 12 uur.
  • Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Giet het vlees af en houd de marinade apart. Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg 1 el olie toe. Bak de sjalot 4-5 minuten, tot ze net goudbruin zijn. Neem met een schuimspaan uit de pan. Gebruik de rest van de olie om het vlees in porties bruin te bakken. Doe de sjalot, het vlees, de marinade, de tomatenpuree en de tomatenblokjes in de pan. Vul het blik van de tomaten met water en voeg dit ook toe. Voeg de suiker toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Bak ca. 2 uur in de oven en roer halverwege door. Neem uit de oven, gooi de kaneelstokjes en het laurierblad uit de pan en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de pappardelle en bestrooi met gehakte peterselie.

Opmerkingen

Per portie (8): ca. 339 kcal
40 g eiwit, 16 g vet, 5 g koolhydraten
Bron: Foodies