Ga terug
Bereiding 15 minuten
Slowcooker 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 el olijfolie
  • 4 kippendijen met huid en bot
  • zout en peper
  • 2 sjalotjes of 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 g kleine kastanjechampignons gehalveerd
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 g tomatenblokjes vers of uit blik
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 400 ml hete kippenbouillon
  • handvol peterselieblaadjes fijngehakt, voor de garnering
  • aardappelpuree, rijst of geroosterde aardappels voor erbij

Instructions
 

  • Verwarm de slowcooker voor op LOW. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kippendijen rondom met zout en peper en bak ze met de huid naar beneden 4-5 minuten in de hete pan tot de huid knapperig is. Draai om en bak nog 3-4 minuten verder aan de andere kant tot de kip rondom goudbruin is. Leg de kip op een bord en zet apart.
  • Fruit de sjalot of de ui ca. 10 minuten in het achtergebleven bakvet op laag vuur tot hij zacht is. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak ca. 10 minuten op middelhoog vuur verder tot de champignons goudbruin zijn. Schenk de wijn erbij en laat in enkele minuten tot de helft inkoken. Roer de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de kruiden, wat zout en peper erdoorheen. Breng aan de kook.
  • Schep de saus over in de slowcooker en leg de kippendijen er in een enkele laag bovenop Schenk de bouillon erbij en voeg eventueel wat water toe zodat de kip net onderstaat. Leg het deksel op de slowcooker en gaar het geheel 6-8 uur op LOW tot de saus iets ingekookt is en de kip heel zacht is. Je kunt de kip eventueel op een bord apart zetten en de saus verder inkoken.
  • Verwijder intussen de huid van de kip of zet de kip kort onder de grill van de oven zodat de huid knapperig wordt. Serveer de kip met de saus en aardappelpuree, rijst of geroosterde aardappels. Bestrooi met peterselie.

Notes

Bron: Foodies