Ga terug
Bereiding 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 el olijfolie
  • 1 takje salie de blaadjes geplukt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 ui fijn gesnipperd
  • 1 kleine venkel in dunne plakjes
  • 200 g flespompoen in blokjes
  • 200 g cannellinibonen blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 400 ml groentebouillon
  • zout en peper
  • 200 g tagliatelle
  • 25 g ricotta

Bereiding
 

  • Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de salie toe en bak een paar minuten tot het krokant is. Leg op een bord en houd apart. Voeg de knoflook, de ui en de venkel toe aan de pan en bak ca. 5 minuten tot ze een beetje zachter zijn. Doe de flespompoen en de cannellinibonen erbij en schenk de groentebouillon erbij. Breng zachtjes aan de kook en kook 7- 8 minuten. Plet de bonen en de pompoen een beetje met een vork, maar laat het mengsel wel grof. Breng goed op smaak met zout en peper.
  • Voeg de tagliatelle en 750 ml kokend water toe en kook nog 8-10 minuten tot het grootste deel van het vocht is opgenomen. Roer de ricotta erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct met de gefrituurde blaadjes salie eroverheen gestrooid.

Opmerkingen

Per portie: ca. 555 kcal, 20 g eiwit, 16 g vet, 76 g koolhydraten
Bron: Foodies