Ga terug
Bereiding 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 2 el arachideolie of ghee
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 cm gemberwortel fijngesneden
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 3 kruidnagels fijngewreven in een vijzel
  • ¼ - ½ tl chilivlokken
  • 1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes
  • 750 g groenten naar keuze zo nodig in dobbelstenen gesneden
  • 125 ml creme fraiche
  • sap van 1-2 limoenen
  • handje vers korianderblad of peterselie, of bladselderij, grofgesneden

Instructions
 

  • Verwarm de arachideolie of thee in een ruime pan, voeg de ui en een snufje zout toe en laat rustig 10 minuten fruiten. Voeg de knoflook en gember toe en fruit een paar minuten mee. Voeg dan de kurkuma, paprikapoeder, komijn, koriander, kruidnagel, chili en veel versgemalen zwarte peper toe en fruit nog even tot de specerijen flink gaan geuren. Doe de tomaten erbij en voeg een half blik water toe. Voeg nog een snuf zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur dan weer laag en laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Doe de groenten erbij. Begin met de groenten die het langst nodig hebben, zoals pompoen, zoete aardappel, boontjes, spruiten, bloemkool en broccoli. Dan groenten die sneller gaar zijn, zoals aubergine, courgette, paprika en doperwten. En tot slot groenten die nauwelijks of geen garing nodig hebben, zoals spinazie, raapstelen en taugé.
  • Roer op het laatst de crème fraiche en garam masala door de curry.
  • Proef en maak het gerecht verder op smaak met zout, peper en limoensap. Bestrooi voor het serveren met de groene kruiden.

Notes

Dit is een recept uit het boek We love groente, Janneke Vreugdenhil