Ga terug
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 100 ml olijfolie
  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • zout

Instructions
 

  • Temperatuur 200 °C/20-25 minuten
  • Maal in een vijzel het komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad iets fijner. Het hoeft geen fijin poeder te worden. Voeg de kurkuma toe.
  • Meng in een kom de specerijen met de olijfolie en hussel daar vervolgens de voor-gekookte krieltjes doorheen. Leg ze in het mandje van de airfryer en bestrooi met wat zout.
  • Rooster de krieltjes 20 tot 25 minuten op 200 °C tot ze goudbruin zijn. Schud het mandje af en toe even zodat de krieltjes gelijkmatig garen. Proef en breng verder op smaak met zout.

Notes

Airfryer
Dit recept komt uit het boek Airfryer, Bas Robben